Turvallisuus

Ilmoita mahdollisista vahingoista heti vuokraamoon.
Jotta kaluston käyttö olisi turvallista, ota huomioon seuraavat asiat:

TUULI:
Tuuli on yksi suurimmista vaaranaiheuttajista. Tuulisissa olosuhteissa teltat nousevat irti maasta ja voivat aiheuttaa vaaraa henkilöille ja kalustolle.

Riski tähän kasvaa jos teltat kasataan niin että osa seinistä jätetään auki tai avoinna on oviaukkoja. Ota huomioon myös että teltat ovat usein kasattuna samalla paikalla useita päiviä ja olosuhteet voivat muuttua. Sulje avonaiset ovet ja seinät yö ajaksi tai kun teltat odottavat käyttöä.
– Kiinnitä teltat aina maahan maakiiloilla tai painiolla. Kiinnitä runkoristikoista, ei kankaasta. Merkkaa kulmanarut kompastumisten estämiseksi. Vältä kulmanarujen käyttöä kulkuteillä.
– Telttatoimituksissa on mukana tarvittavat kiinnitystuotteet ja painot, muista pakata ne myös mukaan telttaa purettaessa.

TULIPALO:
Tulipalon vaara on telttojen käytössä otettava huomioon. Niiden sisällä on usein paljon henkilöitä ja telttakankaat voivat syttyä helposti.

ELÄVÄN TULEN KÄYTTÄMINEN TELTTOJEN SISÄTILOISSA ON EHDOTTOMASTI KIELLETTY! (pois lukien ruuantekovälineet joiden käyttäminen niiden omien ohjeiden mukaan on sallittu)
– ÄLÄ siis käytä telttojen sisällä oikeita kynttilöitä tai tuikkuja, hiiligrilliä, pinnaltaan lämpeneviä valaisimia esim. työmaahalogeeneja. Kysy tarvittaessa neuvoja vuokranantajalta.
– Ruuantekolaitteiden mukana seuraa myös joko sammutin tai sammutuspeitto. Pidä se aina käyttöetäisyydellä.

RUUANTEKOVÄLINEIDEN SIJOITTAMINEN:
Ruuantekovälineiden, esim. Kaasugrillit, paellapannut, sähkölevyt ym. sijoittamiseen teltassa on käytettävä erityistä huolellisuutta.
– Sijoita välineet niin että etäisyys telttakankaaseen on väh. 60cm.
– Käytä telttaseinien suojana laitteiden kohdalla erillisiä ”roiske” seiniä. Ne suojaavat sekä tulelta että likaantumiselta.
– Sijoita välineet niin että kulku ja työskentely on turvallista.
– Varmista jalustojen kiinnitykset ja maaperän tukevuus.
– Varmista että maaperässä tai laitteiden alla ei ole helposti syttyvää materiaalia esim. kuivaa ruohoa tai paperia.

SÄHKÖ:
240v verkkojännite on aina ulkotiloissa asia johon kannattaa uhrata pari sanaa. Sähköiskun vaara kasvaa kun olosuhteet ovat märät, kaapelit tai laitteet ovat vaurioituneet tai niitä käytetään huolimattomasti tai ohjeiden vastaisesti.
– Kytke ulkona olevat jatkoroikat aina ulkopistorasiaan.
– Tarkasta että kaapelit ovat ehjiä. Käytä vuokraamon kaapeleita.
– Varmista että kaapeleiden poikkipinta-ala on riittävä. Suuritehoiset lämmittimet ym. vaativat 2,5mm2 vahvuiset kaapelit.
– Avaa kelat ja vyyhdet kun kaapelit ovat käytössä.
– Suojaa liitoskohdat sateelta. Vältä liitoskohtia ulkona.
– Katkaise sähköt teltoista kun niitä ei käytetä.